Τζανακόπουλος για Novartis: Απολύτως γελοία η θεωρία της σκευωρίας

Τζανακόπουλος για Novartis: Απολύτως γελοία η θεωρία της σκευωρίας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλαμβάνοντας την φράση του πρωθυπουργού ότι η θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis είναι απολύτως γελοία, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επί της πολύκροτης δικογραφίας, σε σημερινή του συνέντευξη.

Μιλώντας στον ρ/σ Αλφα 9,89 o κ. Τζανακόπουλος ανέφερε:

«Ολη αυτή η θεωρία περί σκευωρίας είναι απολύτως γελοία. Είναι πλήρως αδύνατο να στήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση μια σκευωρία, η οποία συμπεριλαμβάνει το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Αμερικανική κυβέρνηση, την Αμερικανική Πρεσβεία, το FBI, προστατευόμενους μάρτυρες και όλους αυτούς τους θεσμούς και τα όργανα, τα οποία συνέδραμαν, ώστε να σχηματιστεί αυτή η δικογραφία».

Προκάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη, «με πάρα πολύ μεγάλη ειλικρίνεια, να μας πει, ποιος έστησε την κατηγορία, με ποιον τρόπο, πότε, να πει ονόματα των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που λειτούργησαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης. Διαφορετικά θα πρέπει να σταματήσει αυτού του τύπου την πολιτική για πρόκληση εντυπώσεων, διότι δεν βοηθά ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τους θεσμούς. (…) Πρέπει, λοιπόν, να μας πει με ευθύτητα ο κ. Μητσοτάκης ποιος τον διώκει πολιτικά, ποιος διώκει το κόμμα του πολιτικά, και πώς κατάφερε αυτός ο οποίος τον διώκει ή διώκει το κόμμα του, να οργανώσει μια τέτοια διεθνούς βεληνεκούς σκευωρία»

Ερωτηθείς εάν από τις υφιστάμενες μαρτυρίες πιστεύει ότι στοιχειοθετείται η ύπαρξη του σκανδάλου, ο κ. Τζανακόπουλςο ανέφερε:

«Εγώ δεν πιστεύω τίποτα. Η προανακριτική επιτροπή θα κρίνει αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων. Το ίδιο θα κάνει και η Εισαγγελία, το ίδιο θα κάνει και η Δικαιοσύνη, σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε. Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι για την καταδίκη –το λέει και ο νόμος εξάλλου- του οποιουδήποτε, δεν αρκούν οι μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά, αντιθέτως, θα πρέπει να προσκομιστούν και άλλα στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν την κατηγορία».

Ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε επίσης εάν έχει εικόνα ότι υπάρχει τροφοδότης λογαριασμός.

«Εγώ δεν είμαι ντεντέκτιβ, ούτε αστυνομικός ούτε εισαγγελέας. Εγώ σχολιάζω πολιτικά μία υπόθεση. Και λέω ότι ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεται η ηγεσία της η Ν.Δ., μυρίζει ενοχή» ήταν η απάντησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή