Σαντορινιός για περιστατικό στα Ιμια: Επιθετική η ενέργεια της Αγκυρας

Σαντορινιός για περιστατικό στα Ιμια: Επιθετική η ενέργεια της Αγκυρας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Αγκυρας με αφορμή το σημερινό περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στα Ιμια έκανε λόγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Το σκάφος μας βρισκόταν στα χωρικά μας ύδατα στο πλαίσιο περιπολίας μαζί με άλλα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Εχουμε κάποιες ζημιές στο σκάφος, δεν τραυματίστηκε κανείς. Η τουρκική ακταιωρός κινήθηκε και πέραν των εθνικών τους συνόρων και πέραν των κανόνων ναυσιπλοϊας. Πιστεύω ότι ήταν μια ενέργεια που ήταν επιθετική.

Εμείς ως λιμενικό σώμα και ως κυβέρνηση διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας βρισκόμαστε εκεί συνεχώς και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί», συμπλήρωσε και έκλεισε λέγοντας ότι «βλέπουμε μια τουρκική προκλητικότητα που μας προβληματίζει αλλά παρακολουθούμε με ψυχραιμία και σύνεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή