Η ΝΔ «παγώνει» τη σύσταση εξεταστικής για τον Καμμένο λόγω της έντασης στα Ιμια

Η ΝΔ «παγώνει» τη σύσταση εξεταστικής για τον Καμμένο λόγω της έντασης στα Ιμια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να «παγώσει» τις διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την ένταση με την Τουρκία.

Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη με την συμμετοχή του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο, τον τομεάρχη Αμυνας Βασίλη Κικίλια και συμβούλων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και το χθεσινό περιστατικό στην περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη για τα ελληνοτουρκικά που έγινε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε πως: Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ.

Αναλύοντας τις ενέργειες της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι από τους μετέχοντες δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο, όπου θα μιλήσει στο «Munich Security Conference», θεωρείται το ετήσιο «Νταβός» στα γεωπολιτικά θέματα, θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για εξεταστική επιτροπή από την ΝΔ για την υπόθεση που εμπλέκεται ο υπουργός Άμυνας θα καθυστερήσει μερικές ημέρες, μια και αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η ΝΔ ως υπεύθυνο κόμμα προτάσσει αυτήν την στιγμή τη διαχείριση της έντασης στο Αιγαίο.

Επίσης, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Γιλντιρίμ για την ένταση στο Αιγαίο και το περιστατικό στα Ιμια ανέφεραν πως: «Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ιμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή