Ιμια: Οι ΗΠΑ ζητούν αποκλιμάκωση

Ιμια: Οι ΗΠΑ ζητούν αποκλιμάκωση

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να κάνουν βήματα που θα αποκλιμακώσουν την παρούσα κατάσταση», σχολίασε, μεταξύ άλλων, χθες εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή το περιστατικό στα Ιμια, τηρώντας στάση ουδετερότητας. Επίσης ανέφερε ότι οι δύο χώρες διατηρούν διπλωματικούς διαύλους για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Αιγαίο.

«Ως αρχή, οι ΗΠΑ στηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, περιλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας», συμπλήρωσε. Αν και δεν έγινε κάποιο δημόσιο σχόλιο για το περιεχόμενο των διπλωματικών συζητήσεων στις οποίες έχουν εμπλακεί οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε Αθήνα και Αγκυρα, αφέθηκε να εννοηθεί ότι υπήρξε παρέμβαση.

«Οι πρέσβεις και διπλωμάτες μας τακτικά συζητούν περιφερειακά ζητήματα με τους Ελληνες και Τούρκους συνομιλητές τους, περιλαμβανομένων τέτοιων συγκυριών όταν αυξάνεται η ένταση», σχολίασε η ίδια πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή