Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, «τραυμάτισε» και δεν βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο  τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ ενημέρωσε ότι η ΝΔ σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να ζητήσει να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση», τόνισε.

Κατά την άποψη της ΝΔ η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται και η κλιμάκωση της και αυτό φάνηκε από την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο με σκοπό την διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις.

«Αξιολογήσαμε πολύ σοβαρά την κατάσταση και πιστεύουμε ότι η ένταση θα διατηρηθεί και μπορεί μάλιστα να κλιμακωθεί οριζόντια από την Τουρκία, με άλλες μορφές διατήρησης της αμφισβήτησης», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή