Αποδοκιμάζει την Αγκυρα η Κομισιόν

Αποδοκιμάζει την Αγκυρα η Κομισιόν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Τουρκία και για τη δραστηριότητα στην περιοχή των Ιμίων, αλλά και για τις απειλές που έχει εξαπολύσει η Αγκυρα προς Κύπρο και Ελλάδα, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνιζε ότι οι Βρυξέλλες παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρ. Επιτροπής Μ. Σχοινάς, σε σχέση με τον εμβολισμό πλοίου της ελληνικής ακτοφυλακής από τουρκικό στην περιοχή των Ιμίων, επανέλαβε την έκκληση προς την Αγκυρα που είχε κάνει και προχθές, τονίζοντας πως «η Τουρκία οφείλει να δεσμευθεί αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε είδους πηγή προστριβής, απειλών ή δράση εναντίον κρατών-μελών της Ε.Ε.». Συγχρόνως, επιβεβαίωσε ότι το πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής που εμβολίστηκε είχε συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι ο Ευρωπαίος φορολογούμενος συνέβαλε στην απόκτησή του έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Ο ίδιος δήλωσε, αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, πως «οι αρνητικές δηλώσεις που καταστρέφουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά στον δρόμο προς τη Βάρνα», όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις 26 Μαρτίου.

Ο κ. Σχοινάς επίσης δήλωσε ότι η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε προχθές στο Κουβέιτ, στο περιθώριο συνεδρίου για το Ιράκ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου και συζήτησε μεταξύ άλλων και για την αυξανόμενη ένταση στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή