ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η αναγόρευση του Βλαντιμίρ Πούτιν

anavlithike-i-anagoreysi-toy-vlantimir-poytin-2233832

Αναβλήθηκε η αναγόρευση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα στην Καλαμάτα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Η τελετή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία του Ιδρύματος πρότεινε προς την Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, να αναβληθεί η τελετή εξαιτίας της αδυναμίας προσέλευσης του προέδρου της Ρωσίας. Για το θέμα προκλήθηκαν ποικίλες αντιδράσεις τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στην κοινή γνώμη. Επίσης, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι και η νυν πρυτανική αρχή έκρινε ότι το θέμα έπρεπε να επανεξετασθεί.

Πάντως, στα τέλη της περασμένης χρονιάς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τίμησε, με το χρυσό μετάλλιό του, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, «για τη σημαντική δράση που αναπτύσσει προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας και της ευημερίας», όπως ανέφερε το ίδρυμα. Επίσης, πίσω στο παρελθόν, στις 7 Δεκεμβρίου του 2001 και επί πρυτανείας Γεωργίου Μπαμπινιώτη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε αναγορεύσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Κοπή πίτας

Την ίδια στιγμή, χθες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η ηγεσία του ιδρύματος έκοψε, στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς», την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Το φλουρί κέρδισε η εκπρόσωπος των συμβασιούχων εργαζομένων του ιδρύματος. Το ΕΚΠΑ απασχολεί κατά μέσον όρο 6.000 συμβασιούχους επιστήμονες ετησίως –κατά περιόδους έως 11.000– και είναι από τους μεγαλύτερους δημόσιους εργοδότες, μετά τα υπουργεία Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως, με 130.000 εντάλματα πληρωμών ετησίως. Παράλληλα, έχει περίπου 2.000 καθηγητές, λέκτορες και λοιπό διδακτικό προσωπικό καθώς και 1.000 διοικητικούς υπαλλήλους.