Τζανακόπουλος: Εάν υπάρξει νέα επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας θα απαντηθεί

Τζανακόπουλος: Εάν υπάρξει νέα επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας θα απαντηθεί

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λίγες ώρες μετά το αυστηρό μήνυμα Κοτζιά προς την Αγκυρα ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει από την Αθήνα ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά.

«Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, με την ψυχραιμία που οφείλει να αντιδρά μια κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ευρύτερα αποσταθεροποιημένης περιοχής. Το θέμα το δικό μας δεν είναι να εντείνουμε την κρίση αλλά να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν νομίζω ότι υπήρξε καμία υποχωρητικότητα. Εχω την εντύπωση ότι το μήνυμα έχει παραληφθεί από την Τουρκία», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα έκανε λόγο για την πρόκληση ελεγχόμενων κρίσεων από την Τουρκία στην προσπάθειά της να περάσει ένα μήνυμα προς τη Δύση.

«Η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις γιατί θέλει να δώσει ένα μήνυμα στους δυτικούς συμμάχους ή εταίρους της γιατί αντιμετωπίζει ένα κεντρικό για εκείνο πολιτικό και εθνικό ζήτημα που σχετίζεται με την κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορά της», είπε.

Στο ερώτημα αν πέρασαν οι Τούρκοι την κόκκινη γραμμή μας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «αν δεν την προσπέρασαν έφτασαν στα όρια». Οσο για το αν πράγματι είχαν στόχο να βουλιάξουν το σκάφος του λιμενικού υποστήριξε ότι «οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ελεγχόμενες εντάσεις για να περάσουν μήνυμα που σχετίζονται με το κουρδικό».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κοτζιά για την υποβολή αιτήματος για αποζημιώσεις μετά το επεισόδιο στα Ιμια ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση μελετά το θέμα και εφόσον προκύπτει νομικά θα προχωρήσουμε βεβαίως, γιατί να μην το κάνουμε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή