ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου

sti-voyli-i-minysi-samara-kata-tsipra-papaggelopoyloy-2234020

Στη Βουλή στέλνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε χθες o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.

Αμελητί, όπως ορίζει ο νόμος, η Εισαγγελία διαβίβασε σήμερα δια του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη μήνυση για να διερευνηθεί από τη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα που καταμηνύονται.

Το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που αφορά στην επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ομοίως στην Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου διαβιβάζεται και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα κρίνει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση, κάτι που θα σημαίνει ότι θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.