Αδ. Γεωργιάδης: Κατηγορήθηκα γιατί μείωσα τη δαπάνη

Αδ. Γεωργιάδης: Κατηγορήθηκα γιατί μείωσα τη δαπάνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αλλά και κατά παντός άλλου υπαιτίου προκύψει κατέθεσε χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης. Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφήμησης, τα οποία τελέστηκαν –σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη– με τις καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υπογραμμίζει πως οι τρεις μάρτυρες δεν προσκομίζουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο και χαρακτηρίζει όσα αναφέρουν «ψευδή και συκοφαντικά». Ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως κατά τη θητεία του ως υπουργός Υγείας «κατηγορήθηκα εντόνως από τη φαρμακευτική βιομηχανία διότι προέβην σε δραστική μείωση στην τιμή του φαρμάκου, προς όφελος του Δημοσίου και του ασφαλισμένου». Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ψήφιση επί της θητείας του στις 9/12/2013 του άρθρου 22 του Ν. 4213/13, «όπου τέθηκε με σαφή τρόπο η μείωση της τιμής των φαρμάκων για τα μεν πρωτότυπα υπό προστασία στον μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών των κρατών-μελών της Ε.Ε., για τα δε πρωτότυπα που δεν υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας σε αυτόματη μείωση στο 50% της τελευταίας τιμής υπό προστασία και για τα γενόσημα στο 65% της τιμής του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή