ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και αξιοπρέπειά μου

Στουρνάρας: Ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και αξιοπρέπειά μου

«Αισχρές και ψευδείς» χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας τις κατηγορίες σε βάρος του ιδίου αλλά και της συζύγου του κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου και διαχύθηκαν στον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό και πλήττουν το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν» ανέφερε και τάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη.

«Δίστασα προς στιγμήν να αποφασίσω αν θα παραστώ ή αν θα στείλω υπόμνημα.  Ωστόσο η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες τους χαρακτήρισε «ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας» και τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αναμασούν όσα γράφει κυριακάτικη εφημερίδα».

Επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι καταθέσεις που αφορούν το διάστημα που ήταν υπουργός και αναφέρουν ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή «είναι στο σύνολό τους εντελώς ψευδείς».

«Σε λίγο αυτά θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την εταιρεία της συζύγου του επεσήμανε ότι «ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», είπε και υποστήριξε ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών.

«Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υπομένει επειδή είναι η σύζυγός μου. Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.