ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτρουμάνης για Novartis: Είμαι απόλυτα καθαρός

Κουτρουμάνης για Novartis: Είμαι απόλυτα καθαρός

«Είμαι απόλυτα καθαρός» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Κουτρουμάνης μη μπορώντας να κρύψει την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

«Φέρομαι να εμπλέκομαι στην υπόθεση με βάση μια γελοία αναφορά ενός μάρτυρα. Είμαι απόλυτα καθαρός,. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με αυτό ή άλλο σκάνδαλο» τόνισε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και πρόσθεσε:

«Οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεσή σας. Δεν θα με βρείτε εμπλεκόμενο πουθενά».

«Δεν υφίσταται τεκμήριο αθωότητας όταν τα ονόματα των εμπλεκομένων βγαίνουν Κυριακή και τη Δευτέρα βγαίνουν κορυφαίοι υπουργοί και μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Το πρόβλημά μου δεν είναι το ποιά θα είναι η έκβαση της υπόθεσης, αλλά αυτό που βιώνω σήμερα» υπογράμμισε και διαμαρτυρήθηκε για τις «αήθεις πρακτικές εμπλοκής» του ονόματός του.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όντα ήταν στην κυβέρνηση άσκησε τα καθήκοντά του «υποδειγματικά, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» ενώ υποστήριξε ότι δεν επέβαλε η τρόικα τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης λέγοντας ότι «ο Ανδρέας Λοβέρδος κι εγώ, σε συνεννόηση με Γιώργο Παπανδρέου, παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο στην τρόικα, για δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης».

«Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους για να σπιλώσετε ανθρώπους σαν εμένα; Το μόνο που μένει είναι να συμβάλετε στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς καμιά παραγραφή, για να μην μείνει ρετσινιά.
Στη δική μου θέση μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εσάς. Όταν ακολουθούνται τέτοιες μεθοδεύσεις όπως οι σημερινές, πολλοί αθώοι μπορεί να οδηγηθούν σε αυτή τη θέση από πολιτικούς τους αντιπάλους» κατέληξε ο πρώην υπουργός.