Γιώργος Κουτρουμάνης: Οι λογαριασμοί μου στη διάθεση της Βουλής

Γιώργος Κουτρουμάνης: Οι λογαριασμοί μου στη διάθεση της Βουλής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξοργισμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας (Ιούνιος 2011 έως Μάιο 2012) Γ. Κουτρουμάνης.

«Δεν είχα ποτέ φανταστεί πραγματικά ότι θα βρισκόμουν σε αυτό το βήμα να δώσω εξηγήσεις ως φερόμενος εμπλεκόμενος στην υπόθεση ενός σκανδάλου και εν προκειμένω στο σκάνδαλο της Novartis. Ξαφνιάστηκα», σημείωσε, για να συνεχίσει: «Στο σκάνδαλο φέρομαι να έχω ανάμειξη με βάση μια γελοία και εντελώς ψευδή μαρτυρία ενός προστατευόμενου μάρτυρα στην πέμπτη-έκτη κατάθεσή του μετά τις 15 Ιανουαρίου 2018. Η παρέμβασή μου αυτή σήμερα σε άλλες συνθήκες, σε κανονικές συνθήκες, θα μπορούσε να περιοριστεί σε μία φράση: Είμαι απόλυτα καθαρός, ρητά και κατηγορηματικά. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με το συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε άλλο σκάνδαλο. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος εμπλοκής μου, ψάξτε παντού. Οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεσή σας. Ψάξτε τα πάντα. Δεν θα με βρείτε πουθενά, γιατί δεν υπάρχω πουθενά σε τέτοιες υποθέσεις που συνδέονται με θέματα ήθους, εντιμότητας, συμπεριφοράς. Ομως δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες. Και δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες γιατί στην πραγματικότητα δεν υφίσταται το τεκμήριο αθωότητας έτσι όπως τουλάχιστον διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος».

Και ο κ. Κουτρουμάνης κατέληξε, απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση: «Κύριοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για ποιο ηθικό πλεονέκτημα πραγματικά μπορείτε να μιλάτε, όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις πρωτόγνωρες μεθόδους, όταν χρησιμοποιείτε ένα σκάνδαλο με το οποίο σπιλώνετε ανθρώπους σαν κι εμένα; Και αυτό το λέω ευθέως και σας κοιτάζω στα μάτια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή