Μάριος Σαλμάς: Επί της υπουργίας μου μειώθηκε η δαπάνη

Μάριος Σαλμάς: Επί της υπουργίας μου μειώθηκε η δαπάνη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική πάταξης της διαφθοράς ακολουθούσε όσο ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας (Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2013), δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μάριος Σαλμάς χθες από το βήμα της Βουλής, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων.

«Δεν έκανα φίλους, έχασα φίλους», είπε, τονίζοντας ότι ουδεμία απόφαση έλαβε η οποία να προκάλεσε ζημία στο ελληνικό Δημόσιο. «Δεν απίστησα, δεν δωροδοκήθηκα, δεν φοβήθηκα, δεν λιποψύχησα, πέρασα μοναξιά όταν αποφάσισα να επιλύσω παθογένειες. Ισως είμαι από τους ελάχιστους γιατρούς που δεν έχω πάει ένα ταξίδι πληρωμένο από εταιρεία. Λογαριασμούς δεν είχα και δεν έχω στο εξωτερικό», σημείωσε ο Μάριος Σαλμάς.

«Θα κάνω υπομονή για να λάμψει η αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς, για να προσθέσει: «Εάν με παραπέμψετε, που δεν είχα αντίρρηση, μπορεί αυτή η πράξη σας να είναι πιο χρήσιμη από όλα όσα έκανα για την ωφέλεια του Δημοσίου, γιατί μπορεί να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον και η πατρίδα να μη σκοτώνει αυτούς που την ωφέλησαν».

Αναφερόμενος, τέλος, στην περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, είπε μεταξύ άλλων: «Παρέλαβα το υπουργείο με τα φαρμακεία κλειστά και έναν οργανισμό με μεγάλο έλλειμμα και παρέδωσα ένα οργανισμό που πλήρωνε σε τρεις μήνες και με μειωμένο έλλειμμα. Μειώθηκαν οι τιμές δεκάδων διαγνωστικών εξετάσεων και η δαπάνη για κλινικές και κέντρα».

Ο Μάριος Σαλμάς μίλησε χθες επίσης για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και υποστήριξε πως αυτά «τα παραδέχθηκε και ο κ. Κουρουμπλής λέγοντας ότι “ο Σαλμάς κρατούσε τις τιμές των φαρμάκων πιο κάτω από κει που έπρεπε”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή