ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας για Novartis: Όποιος θεωρεί ότι σπιλώνεται να ξανασκεφθεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών

vitsas-gia-novartis-opoios-theorei-oti-spilonetai-na-xanaskefthei-to-nomo-peri-eythynis-ypoyrgon

«Είναι λογικό η πρώτη αντίδραση όποιου βάλλεται να είναι ότι πρόκειται για σκευωρία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Αυτός που θεωρεί ότι σπιλώνεται θα πρέπει να ξανασκεφθεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών.  Αν σε ένα τέτοιο μεγάλο ζήτημα το πρώτο θέμα που μπαίνει είναι αυτό της παραγραφής νομίζω ότι πλέον έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει τουλάχιστον να διερευνηθεί το γεγονός ότι όλοι συμφωνούμε πως υπάρχει ένα σκάνδαλο αλλά γινόταν κάτω από τη μύτη της πολιτικής εξουσία. Κανένας δεν το είχε πάρει χαμπάρι ή το είχε πάρει χαμπάρι και δεν έφτανε εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

«Είναι καθήκον μας είναι τέτοιες διαδικασίες να μην υπάρξουν ξανά» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας ενώ τόνισε ότι «όποιος από τους εμπλεκόμενους είναι αθώος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Παναγιώτη Πικραμμένου και συγκεκριμένα τη φράση του πρώην πρωθυπουργού «περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου», ο Δημήτρης Βίτσας επεσήμανε:

«Ο μεγαλύτερος σεβασμός είναι να τηρηθούν με ακρίβεια οι διαδικασίες. Ήταν μία συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή της συνεδρίασης».

Αναφορικά με την πρόταση «αι στο διάβολο» που ακούστηκε να λέει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής στοχοποιείται και πρόσθεσε: «Βρισκόμουν πέντε μέτρα μακριά της και δεν το άκουσα. Ούτε ο κ. Αθανασίου το άκουσε».