ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρωτάς: Το «όλα στο φως» δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια» και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι

Μαυρωτάς: Το «όλα στο φως» δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια» και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι

Το «όλα στο φως» σίγουρα δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια» και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι. «Αυτή η μεθόδευση πιστεύω έκανε τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο να εξεγείρονται δικαίως» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και προσθέτει ότι «η ακραία πόλωση σίγουρα ευνοεί τις ακραίες φωνές όμως, όποτε η πόλωση κερδίζει η Ελλάδα χάνει».

Επιρρίπτει ευθύνες για την έντονη πόλωση τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, «καθότι θεωρούν ότι έτσι μπορούν να «λεηλατήσουν» τον μεσαίο χώρο» και υπογραμμίζει ότι «γι' αυτό βλέπουμε να έρχονται στην επιφάνεια οι συγκρουσιακοί από κάθε στρατόπεδο».

Ο κ. Μαυρωτάς υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση από τον οίκο Moody's «είναι ένα καλό νέο αλλά δυστυχώς χάνει τη δυναμική του μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα».

Σε ερώτηση για την μέχρι σήμερα λειτουργία του νέου φορέα δηλώνει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα απ' ότι τα περίμενε και σημειώνει ότι «οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα πρέπει να συντονίζονται, να συγκλίνουν και όχι απαραίτητα να ταυτίζονται». Τέλος αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του νέου φορέα ο βουλευτής του Ποταμιού εκτιμά ότι «σε ένα ιδρυτικό συνέδριο η εκλογή συνέδρων μέσα από διακινούμενες λίστες θα οδηγήσει σε δημιουργία «στρατοπέδων», τη στιγμή ακριβώς που θέλουμε να ρίξουμε τα τείχη» και προσθέτει ότι «η αντιπροσωπευτικότητα θα μπορούσε να εξασφαλιστεί από τον ορισμό με ποσοστώσεις ή την κλήρωση των συνέδρων στο ιδρυτικό συνέδριο, ώστε να υπάρχει χρόνος να ομογενοποιηθεί το «κράμα»».