Ικανοποίηση στη Λευκωσία για τη στήριξη των Ευρωπαίων

Ικανοποίηση στη Λευκωσία για τη στήριξη των Ευρωπαίων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iκανοποιημένη είναι η κυπριακή κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε χθες στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «υπήρξε ξεκάθαρη, συλλογική και αποφασιστική αντίδραση από τα κράτη-μέλη για τις παράνομες και πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο Αιγαίο».

Είναι πολύ σημαντικό, ανέφερε ο Β. Παπαδόπουλος στο ΡΙΚ, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θεωρούν ότι οι τουρκικές ενέργειες «δεν στρέφονται μόνον εναντίον της Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την αποχώρηση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από το οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος συμφώνησε ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, αλλά αυτό, επισήμανε, «δεν θα εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσει το ερευνητικό της πρόγραμμα» και μάλιστα, όπως προσέθεσε, τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή