Απέκρυψαν καταγγελία Ράϊκου κατά Κουρουμπλή

Απέκρυψαν καταγγελία Ράϊκου κατά Κουρουμπλή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεθόδευση που αποσκοπούσε στην απόκρυψη εισαγγελικής αναφοράς εις βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την υπόθεση της Novartis, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα. 

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου -η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριουτού η ίδια εξαναγκαστεί σε παραίτηση- είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη ένα έγγραφο με καταγγελία για «απάτη» και «τη μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016 και ειδικά για μια υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 980, το οποίο είχε διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα από την κυρία Ράικου ήταν μια επιστολή που καλούσε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς να ερευνήσει και όσα συνέβαιναν το 2016.

Ο αποστολέας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέφερε ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

Πάντως με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε  ο κ. Κουρουμπλής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή