Reuters: Μίνι ανασχηματισμό φέρνουν οι ορφανές θέσεις στην κυβέρνηση

Reuters: Μίνι ανασχηματισμό φέρνουν οι ορφανές θέσεις στην κυβέρνηση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για τρεις ορφανές θέσεις στην ελληνική κυβέρνηση» οι οποίες είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε «μίνι ανασχηματισμό», κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με αφορμή τις διαδοχικές παραιτήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, αλλά και την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Οπως σημειώνει το πρακτορείο ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος ανέλαβε την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδύσεων, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για λόγους πολιτικής ευθιξίας», λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του αφότου έγινε γνωστό ότι λάμβανε επίδομα στέγασης, παρά τη μεγάλη προσωπική της περιουσία.  Μάλιστα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για τις υπηρεσίες του και αποδέχτηκε την παραίτηση. 

Το πρακτορείο τονίζει μεταξύ άλλων ότι παρόλο που δεν ήταν παράνομο να διεκδικήσει το επίδομα, η κίνηση αυτή προκαλεί, σε μια χώρα που έχει υποστεί τις επιπτώσεις μιας εξουθενωτικής οικονομικής κρίσης και όπου το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Ο κ. Παπαδημητρίου και η κ. Αντωνοπούλου μοιράζονταν ένα διαμέρισμα σε μια πολυτελή γειτονιά της Αθήνας, για το οποίο είχε ζητηθεί επίδομα ενοικίου, από το οποίο η ίδια η κ. Αντωνοπούλου πρότεινε να επιστρέψει το ποσό των 23.000 ευρώ, επισημαίνει χαρακτηριστικά το Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή