Επίδομα ενοικίου είχαν ζητήσει τρεις ακόμα υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ

Επίδομα ενοικίου είχαν ζητήσει τρεις ακόμα υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία ακόμα μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ έχουν αιτηθεί επίδομα ενοικίου πέρα από τη Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση χθες μετά την αποκάλυψη ότι είχε επιδοτηθεί με 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μαρδα, τον Κωνσταντίνο Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Για τον κ. Φωτάκη όπως ανέφερε το ρεπορτάζ είχε εγκριθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ενώ για τον κ. Σγουρίδη το ποσό των 7.000 ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε ότι μπορεί να υπήρξε πίστωση αλλά ποτέ δεν έχει κάνει χρήση. «Ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου. Αυτό δεν έχει να κάνει με ενοίκιο αλλά με έξοδα κίνησης που ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά. «Μένω σε σπίτι του γιου μου στην Αθήνα και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε αυτή η πίστωση», συμπλήρωσε.

«Οταν είχα αμφιβολία στο πού θα μείνω είχε γίνει αυτή η αίτηση. Το γεγονός είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ χρήση», είπε επίσης ο κ. Φωτάκης σημειώνοντας ότι «το χαρτί δεν είναι για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής». «Δεν έχω πάρει χρήματα ούτε για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο», κατέληξε.

Μάλιστα, ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να προβεί και σε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι έκανε χρήση επιδότησης ενοικίου.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης στην ερώτηση αν έχει κάνει χρήση του ποσού των 7.000 ευρώ που είχε εγκριθεί απάντησε ότι συνολικά είχε λάβει το ποσό των 350 ευρώ.

«Πήρα 350 ευρώ, πεντήντα ευρώ το μήνα για επτά μήνες για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο έμενε. Μπορεί να έχει υπάρξει η δαπάνη αλλά για να εκταμιευθεί πρέπει να φέρεις απόδειξη του ενοικίου σου. Από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος έκανα αίτηση και πήρα το ποσό που ήταν 350 ευρώ συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πελυρά του ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, προέβη σήμερα σε γραπτή δήλωση για το θέμα. Συγκεκριμένα  ο κ. Μάρδας δηλώνει ότι ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2015, έλαβε το προβλεπόμενο από τον νόμο, επίδομα ενοικίου, ωστόσο προτίθεται να το επιστρέψει.

Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή