Ο Παπανδρέου «άδειασε» Τσίπρα χρησιμοποιώντας δικό του επιχείρημα

Ο Παπανδρέου «άδειασε» Τσίπρα χρησιμοποιώντας δικό του επιχείρημα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μνημόνιο έφερε την κρίση ή η κρίση τα μνημόνια;». Το συγκεκριμένο ερώτημα αποτελεί μία από τις – πολλές είναι η αλήθεια – διαιρετικές τομές της κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν εστιάζει στην είσοδο στην μνημονιακή εποχή, ως αιτία καταστροφής της κοινωνίας και όχι το αντίστροφο.

Κατά την διάρκεια ωστόσο της τελευταίας συζήτησης στη Βουλή, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, ανέφερε πως η σπατάλη στο φάρμακο και τα χρήματα που έχασε το ελληνικό δημόσιο υπολογίζονται στα 23 δις ευρώ, οδηγώντας την χώρα σε οικονομική μέγγενη.

Από αυτή την φράση του πρωθυπουργού, πιάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ στην Λάρισα. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πριν από λίγα 24ωρα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια για τη ρίζα του κακού, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει για την υπόθεση Novartis» προσθέτοντας: «αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι, η σπατάλη στο φάρμακο, όπως και σε άλλους τομείς, ευθύνεται για την κρίση».

H «oμολογία Τσίπρα» σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου είναι ομολογία προσχώρησης στην δική του θέση, πάνω σατην οποία επιχειρεί από όταν έφυγε από πρωθυπουργός να υπεραπιστεί την διακυβέρνησ του και η οποία εδράζεται στην πεποίθηση πως η κρίση στις δομές και στην λειτουργία του κράτους ήταν η αρχική αιτία που έφερε το μνημόνιο και την οικονομική κρίση.

«Μα κ. Τσίπρα, αν είναι αυτή η αλήθεια, τότε δεν είναι το μνημόνιο που έφερε την κρίση, όπως υποστηρίζατε μέχρι τώρα, αλλά η κρίση που επέβαλε την ανάγκη δανεισμού» κατέληξε.

Στα αξιοσημείωτα της ομιλίας Παπανδρέου, καθώς η συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος είναι πάντα παρούσα, εκτός από την πάγια επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν και η ακόλουθη αποστροφή: «Eίμαστε απέναντι στη συντήρηση. Στη δεξιά.Η θέση μας είναι απέναντι στη συντήρηση.Στη δήθεν αριστερά. Η θέση μας στον άξονα της ιστορικής αντιπαράθεσης αριστεράς – δεξιάς, δεν είναι ούτε στο κέντρο, ούτε κάπου ανάμεσα σε άλλους. Υποχείρια άλλων» ανέφερε καταλήγοντας: «Ως σοσιαλιστές και δημοκράτες, είμαστε ιστορικά ενταγμένοι στην αριστερή πλευρά της αντιπαράθεσης».

Σ.Π

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή