Συνεργασία με την κυβέρνηση που «θα καταργήσει το κομματικό κράτος» προανήγγειλε ο Στ. Θεοδωράκης

Συνεργασία με την κυβέρνηση που «θα καταργήσει το κομματικό κράτος» προανήγγειλε ο Στ. Θεοδωράκης

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπήκα στην πολιτική για να ασκήσω εξουσία, όμως δεν με ενδιαφέρει να ασκήσω εξουσία με την παρούσα κυβέρνηση ή με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά με την κυβέρνηση που θα καταργήσει το κομματικό κράτος που χτίστηκε στο παρελθόν και συντηρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή αποτελεί τη μεγάλη πληγή της χώρας». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή οι «Αταίριαστοι». Επίσης, όπως υπογράμμισε, εκεί είναι το πρόβλημα της χώρας. «Όταν βγήκα ως Ποτάμι και είπα ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μου έλεγαν ότι είναι απολίτικο, ότι είμαι λίγο τρελός που τα βάζω με τα κόμματα. Λοιπόν, επιμένω και επαναλαμβάνω, μετά από τέσσερα χρόνια εμπειρίας, ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος».

Aναφερόμενος στην αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «είναι λυπηρό σε μία περίοδο που όλοι οι πολιτικοί έχουν και έναν λόγο παρηγοριάς για τα προβλήματα του κόσμου, από την άλλη να παίρνουν κάποια πρόσθετα επιδόματα. Είναι λυπηρό και είναι μία αφορμή να καταλάβουν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι αργά ή γρήγορα, όλα αυτά τα μικρά θα έρθουν στη δημοσιότητα. Οπότε θα πρέπει να αποτραβηχτούν από αυτές τις μικρές ατιμίες». Και πρόσθεσε με νόημα πως «οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, πρέπει να είναι ανοικτοί στον έλεγχο. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει το ακαταδίωκτο. Και οι νυν και οι πρώην. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όταν μετέχεις σε ένα υπουργικό συμβούλιο, όταν λαμβάνεις μια εξουσία, όταν μετέχεις στην κυβερνητική εξουσία πρέπει να είσαι ανοικτός σε κάθε έλεγχο. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο που δίνει ο πολίτης σε κάποιον και αυτό το φάρμακο τον κάνει να μη διαφθείρεται. Όλοι μπορεί να διαφθαρούν, όλοι μπορεί να κάνουν μικρές ατιμίες. Άρα το κράτος θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, στους θεσμούς, να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν τη δράση του».

Μιλώντας για την υπόθεση Novartis, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε τρία βήματα που επιβάλλεται να γίνουν: 1.) η κυβέρνηση να διεκδικήσει τα λεφτά από τη Novartis και από τις άλλες εταιρείες, 2.) ποινική διερεύνηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά γιατρούς, διευθυντές νοσοκομείων κλπ. και 3.) να συζητήσουμε πολιτικά για το πώς θα αποτρέπουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, κατηγορώντας τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι πορεύονται χωρίς σχέδιο και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μη δυναμιτίσει την πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτό που προέχει είναι να βγει η χώρα όρθια στις αγορές και να μην καταρρεύσει επιχειρηματικά» σημείωσε. Επανέλαβε δε, πως το θέμα των εκλογών θα το δούμε το 2019, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον για να μπορέσουν και οι άνθρωποι να δουλέψουν. Και συμπλήρωσε «για εμάς, ως πατριώτες, το πρώτο μας μέλημα είναι η σταθεροποίηση της χώρας σε ένα περιβάλλον τέτοιο που θα της επιτρέπει να λύσει τα προβλήματά της». Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό τραπεζίτη και τόνισε ότι στηρίζει την άποψή του περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή