Αλλοι τρεις υπουργοί ζήτησαν επίδομα

Αλλοι τρεις υπουργοί ζήτησαν επίδομα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ακόμη υπουργοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πέραν της κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, ζήτησαν με αίτησή τους να λάβουν επίδομα ενοικίου, όπως προκύπτει από τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα. Πρόκειται για τους πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, αρμόδιο για την Ερευνα και Καινοτομία, Κωνσταντίνο Φωτάκη και τον πρώην υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο κ. Μάρδας, ο οποίος θεωρείται και ο εμπνευστής της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε εξωκοινοβουλευτικά κυβερνητικά στελέχη να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, δήλωσε χθες ότι έλαβε την επιδότηση ενοικίου για το διάστημα από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2015 και ότι προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα αυτά. Μάλιστα, εκ των υστέρων αναγνωρίζει ότι «τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης».

Ο κ. Φωτάκης σε δήλωσή του τονίζει ότι ουδέποτε έλαβε την εν λόγω επιδότηση. Οπως αναφέρει, στις αρχές του 2016 είχε κάνει αίτηση για κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα, ύψους έως 5.000 ευρώ ετησίως. «Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία», προσέθεσε. Ο κ. Σγουρίδης, για τον οποίο εγκρίθηκε ποσό 7.000 ευρώ, δήλωσε ότι έλαβε συνολικά 350 ευρώ για επτά μήνες για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο έμενε. «Μπορεί να έχει υπάρξει η δαπάνη, αλλά για να εκταμιευθεί πρέπει να φέρεις απόδειξη του ενοικίου σου», ανέφερε σχετικά.

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα έχει ανακύψει με τη στέγαση βουλευτών από την επαρχία σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του ξενοδοχείου Caravel, που ενημέρωσε τις υπηρεσίες της Βουλής ότι θα συνεχίσει να στεγάζει τους 36 βουλευτές που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του μέχρι την 1η Μαΐου, οπότε και πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους. Από το ξενοδοχείο γίνεται επίκληση εργασιών ανακαίνισης, που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα.

Το τελευταίο διάστημα σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλα ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών και εκτιμάται ότι η απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία με τη Βουλή σχετίζεται και με την αυξημένη τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή