Συντονισμένα πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Συντονισμένα πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του τομεάρχη Αμυνας της Ν.Δ. Β. Κικίλια, αποτυπώνει πλήρως το κλίμα που επικρατεί στην Πειραιώς μετά τη διπλή παραίτηση των Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημ. Παπαδημητρίου για τη λήψη επιδόματος ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Κικίλιας ανήρτησε ένα πουλόβερ που ξηλώνεται, μεταφέροντας συμβολικά μία εικόνα αντίστροφης μέτρησης για την κυβέρνηση. Η άποψη αυτή κυριαρχούσε στα υψηλά κλιμάκια της Ν.Δ. ήδη από την αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου και το ντόμινο που ακολούθησε με την παραίτηση του συζύγου της και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, απλά ήρθε να επιβεβαιώσει την αίσθηση περί πλήρους απώλειας από κυβερνητικής πλευράς του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος», στη θέση του οποίου ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε κατά την τελευταία ομιλία του στη Βουλή, τα χαρακτηριστικά της «υποκρισίας» και της «αλαζονείας».

Στην Πειραιώς είναι πλέον παγιωμένη η άποψη πως τέτοια φαινόμενα «κυνισμού» δεν είναι καθόλου αμελητέα, καθώς ενεργοποιούν «ευαίσθητα αντανακλαστικά» των πολιτών έπειτα από τη μακρά οικονομική δοκιμασία της χώρας. Αντιπολίτευση με χροιά «σκληρού ροκ» έκανε και η ΔΗΣΥ, που ήδη από χθες μίλησε για απουσία ευθιξίας. Μετά την αποπομπή του κ. Παπαδημητρίου, ο αντιπολιτευτικός τόνος δόθηκε διά στόματος του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδη, ο οποίος σε δήλωσή του έβαλε στο κάδρο τον πρωθυπουργό ως «πολιτικό και ηθικό αυτουργό» της προκλητικής στάσης του υπουργικού ζεύγους. Στη Χαρ. Τρικούπη, άλλωστε, έχοντας πάντα ως στόχο κοινωνικές ομάδες που ανήκαν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μεταπήδησαν τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους την αντιπολίτευση με σκοπό τον επαναπατρισμό τους.

Από την πλευρά του, ο Στ. Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του (ΣΚΑΪ), αναφερόμενος στη λήψη του επιδόματος εξέφρασε τη λύπη του, βλέποντας παράλληλα το συμβάν ως μία ευκαιρία «κάθαρσης» για να μην επαναληφθούν ίδια φαινόμενα. Είναι «αφορμή να καταλάβουν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι αργά ή γρήγορα, όλα αυτά τα μικρά θα έρθουν στη δημοσιότητα» τόνισε, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να αποτραβηχθούν από αυτές τις μικρές ατιμίες». Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στο «ηθικό πλεονέκτημα», λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανείς» που να το δικαιούται a priori, προσθέτοντας πως όταν κάποιος «μετέχει σε ένα υπουργικό συμβούλιο, πρέπει να είναι ανοικτός σε κάθε έλεγχο». Τέλος, την ικανοποίησή της για την αποπομπή του ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση εξέφρασε η Ενωση Κεντρώων, με μια λακωνική ανακοίνωση. Το κόμμα του Β. Λεβέντη «ευχαριστεί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την «απόλυση», όπως είπε χαρακτηριστικά, των δύο υπουργών, καλώντας τον παράλληλα να αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία για «μεγαλύτερα αδικήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή