Καρακώστα για αποδοχές βουλευτών: Πολύς ντόρος χωρίς λόγο – Από 7.000 ευρώ μένουν λιγότερα από 2.000

Καρακώστα για αποδοχές βουλευτών: Πολύς ντόρος χωρίς λόγο – Από 7.000 ευρώ μένουν λιγότερα από 2.000

1' 9" χρόνος ανάγνωσης

«Θεωρώ ότι η διάταξη δεν ήταν κακή» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα σχετικά με το επίδομα ενοικίου.

Η κ. Καρακώστα μιλώντας στον Real Fm  πρόσθεσε ότι «σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε».

«Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό σαν νομοσχέδιο» τόνισε η Καρακώστα καταλήγοντας:

«Αν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου».

«Εγώ είμαι βουλευτής. Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ. Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ. Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω και το απαιτούν κιόλας, όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας. Αρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο»  εξήγησε η κ. Καρακώστα σχετικά με τις αποδοχες των βουλευτών.