Ανασχηματισμός: Στην κυβέρνηση ο Κουβέλης, την Πέμπτη στις 12:30 η ορκωμοσία

Ανασχηματισμός: Στην κυβέρνηση ο Κουβέλης, την Πέμπτη στις 12:30 η ορκωμοσία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Με τις αλλαγές μεταξύ άλλων καλύπτεται η θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μία ακόμη αλλαγή σε επίπεδο υπουργού αφορά στον Γιάννη Μουζάλα. Τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει πλέον ο Δημήτρης Βίτσας. Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας που κατείχε έως σήμερα ο κ. Βίτσας, τοποθετείται ο Φώτης Κουβέλης.

Στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται τρία εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους Φώτη Κουβέλη, Κωνσταντίνο Στρατή και Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έως σήμερα διατελούσε ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ. Επισημαίνεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος ορίζεται υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και όχι αναπληρωτής υπουργός (θέση που κατείχε η Ράνια Αντωνοπούλου).

Συνεπώς, πλέον το υπουργείο Εργασίας έχει μια αναπληρώτρια υπουργό και δύο υφυπουργούς. Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (σ.σ. υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης) προστίθεται μία ακόμη θέση υφυπουργού, στην οποία τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος θα έχει αρμοδιότητες που άπτονται του τομέα του Πολιτισμού.

Αρμόδιος για θέματα αθλητισμού παραμένει ο Γιώργος Βασιλειάδης. 

Στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι είχε παραιτηθεί ο Κώστας Ζουράρις από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση), ορίζεται υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Οι αρμοδιότητες της κας Μερόπης Τζούφη, όπως και των άλλων νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Φ. Κουβέλης

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος – το βιογραφικό του

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή