ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Κι εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπιανών

diplomatikes-piges-ki-emeis-kapsame-simaies-ton-skopianon-2236103

Τις χθεσινές διαδηλώσεις στα Σκόπια όπου εθνικιστές έκαψαν ελληνικές σημαίες, σχολίασαν διπλωματικές πηγές έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο Χίλτον λέγοντας «Κι εμείς κάψαμε σημαίες των Σκοπιανών».

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη χθεσινή ημέρα στην ΠΓΔΜ έγιναν διαδηλώσεις από τους Σκοπιανούς, ζητώντας να μην αλλάξει το όνομα της χώρας και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ εθνικιστές έκαψαν ελληνικές σημαίες.

Η διπλωματική πηγή αναφέρθηκε επίσης και στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων,  λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για όσα δήλωσε ο κ. Ζάεφ στο Reuters, ωστόσο δεν είδε να «παίζουν» και να προβάλλονται εξίσου και οι δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, διαψεύδοντας μέρος όσων μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αναφερόμενος, τέλος, στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα έναντι των προσκλήσεων της Τουρκίας, ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών την χαρακτήρισε «καλύτερη από ποτέ», τονίζοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν είναι αρκετή».