«Αμεση λύση» για τους δύο στρατιωτικούς ζητούν τα κόμματα

«Αμεση λύση» για τους δύο στρατιωτικούς ζητούν τα κόμματα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και ότι σύντομα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο θα επιστραφούν στη χώρα μας, εξέφρασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χαρακτήρισε «κατασκοπευτικά – συνωμοσιολογικά σενάρια» τα όσα ακούστηκαν περί διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τουρκική κυβέρνηση για πιθανές ανταλλαγές με συλληφθέντες από τις ελληνικές αρχές.

O τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι το ζήτημα θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. «Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα. Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού», υπογράμμισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, έπειτα από ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το περιστατικό, δήλωσε ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων εντός της ημέρας όλα να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό και την κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και ετέθησαν υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κ. Κουβέλης τον διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο κ. Παφίλης από την πλευρά του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή τους με ασφάλεια στη χώρα.

Το Ποτάμι

Από την πλευρά του, το Ποτάμι έσπευσε να υπογραμμίσει σε ανακοίνωση ότι το θέμα μπορεί να πάρει διαστάσεις, «αν η κυβέρνηση δεν προβεί με ψυχραιμία στις κατάλληλες κινήσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες σε παρόμοιες καταστάσεις». Από τον τομέα Αμυνας του κόμματος πρόσθεσαν ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των δύο στρατιωτικών και η επαναπροώθησή τους στις εστίες τους το συντομότερο δυνατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή