ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Ηθικό πανικό» που δεν βοηθά την χώρα προσπαθεί να δημιουργήσει ο Κ. Μητσοτάκης

yp-dikaiosynis-ithiko-paniko-poy-den-voitha-tin-chora-prospathei-na-dimioyrgisei-o-k-mitsotakis-2237117

Για δημιουργία «ηθικού πανικού που δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης σε απάντηση του επικεφαλής του αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα με την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα τρομοδέματα με θύμα τον Λουκά Παπαδήμο.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε το σχέδιό του για την αναδιοργάνωσή τους. Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Καλούμε τη Ν.Δ. να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία «ηθικού πανικού» δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται».