Βούτσης: Συμψηφισμοί ή κατηγορίες που δεν στέκουν θα φόρτιζαν τις σχέσεις μας με την Τουρκία

Βούτσης: Συμψηφισμοί ή κατηγορίες που δεν στέκουν θα φόρτιζαν τις σχέσεις μας με την Τουρκία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει ορθός λόγος στις διεθνείς σχέσεις και στις συμφωνίες και στην καλή γειτονία» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφορικά με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

«Νομίζω ότι είναι θέμα ημερών για να εκφραστεί μία τέτοια διάθεση. Οτιδήποτε άλλο που θα οδηγούσε είτε σε άκαιρους και αναιτιολόγητους συμψηφισμούς είτε σε κατηγορίες – οι οποίες προφανώς δεν στέκουν για επιβάρυνση του γεγονότος – οπωσδήποτε θα φόρτιζε πάρα πολύ τις ήδη δοκιμαζόμενες, σε ένα βαθμό έστω, σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

«Το κατά πόσο ένα γεγονός σε συνοριακές διαβάσεις, μεγεθύνεται ή αποκλιμακώνεται, λειτουργεί συμψηφιστικά ή τακτικίστικα, ανάλογα με το επίπεδο των σχέσεων σε κάθε φάση. Δεν είναι κάτι που θα μας παραξένευε ή θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στη διαδρομή των σχέσεών μας με την Τουρκία» σημείωσε, μιλώντας στον Real Fm.

Ερωτηθείς για τον διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του νέου Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Νίκος Βούτσης απάντησε:

«Όλοι κρινόμαστε από τον ρόλο μας. Και ο κ. Λιαργκόβας, που έχει υπάρξει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε κρίθηκε ή επικρίθηκε για κάτι τέτοιο. Παρέμεινε μέχρι τη λήξη της θητείας του και όποτε ήρθαμε σε αντιπαράθεση ήταν για συγκεκριμένα στοιχεία».

«Το να σεβόμαστε την επιστημονική και θεσμική δουλειά οποιουδήποτε έχει πολιτικές απόψεις ή κομματική τοποθέτηση, πιστεύω ότι είναι ο κανόνας. Όλοι κρίνονται επί της ουσίας. Δεν καταλαβαίνω τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από κάποιους. Ο κ. Κουτεντάκης θα κριθεί από το έργο του. Είναι νέος και έμπειρος στο αντικείμενό του. Θα δοκιμαστεί και ο ίδιος» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή