Βενιζέλος: Βαθιά επικίνδυνη η κατάσταση στη στρατηγική ασφάλεια της Ελλάδας

Βενιζέλος: Βαθιά επικίνδυνη η κατάσταση στη στρατηγική ασφάλεια της Ελλάδας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε:  

«Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό»

Ο ίδιος σημειώνει ότι «οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο, πληθαίνουν» και εκτιμά ότι η «τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί».

«Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική.

Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθειά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή