Τσουνάμι επικρίσεων από αντιπολίτευση

Τσουνάμι επικρίσεων από αντιπολίτευση

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα διαμαρτυριών από σύσσωμη την αντιπολίτευση προκάλεσε χθες στη Βουλή η τροπολογία μέσω της οποίας αλλάζουν κρίσιμες παράμετροι αναφορικά με τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με τις αρνητικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση να προκαλούνται όχι μόνο από το περιεχόμενο της ρύθμισης –η οποία και ψηφίστηκε, τελικώς, μόνο από τη δικομματική πλειοψηφία–, αλλά και από το γεγονός ότι η επισπεύδουσα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προσήλθε στην εθνική αντιπροσωπεία για να την υποστηρίξει και να την εξηγήσει, όπως ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει. Η κ. Ολγα Γεροβασίλη ήταν απούσα από τη συνεδρίαση και αντ’ αυτής μίλησε ο κ. Π. Πολάκης, μόνο για τις εργασιακές σχέσεις σε φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας.

Από τις ενδιαφέρουσες στιγμές ήταν και η επιλογή της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, να υποστηρίξει μόνο όσα είχε νωρίτερα πει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι για τις υπόλοιπες πτυχές θα έπρεπε να μιλήσει η απούσα –έως το τέλος της συνεδρίασης– κ. Γεροβασίλη. Η πιο «θερμή» από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος στήριξη της επίμαχης τροπολογίας ήρθε διά στόματος μόνο της κ. Αθανασίας Αναγνωστοπούλου: «Ερχεται αυτή η κυβέρνηση να διορθώσει μεροληπτώντας ταξικά; Ναι, μεροληπτώντας ταξικά», είπε.

Είχε προηγηθεί ένα τσουνάμι επικρίσεων από βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Με όλη αυτή τη συστηματική πορεία που έχετε να επιδείξετε μέσα σε αυτή τη Βουλή, θα μείνετε στην Ιστορία σαν μνημείο αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, γιατί είστε παραδομένοι στην άτυπη, στην άνευ όρων ικανοποίηση αυτού που θέλετε να κάνετε, έχοντας στην αγκαλιά σας γυμνή την εξουσία και όχι τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας, επικρίνοντας την κυβέρνηση τόσο για το περιεχόμενο της τροπολογίας όσο και για τις νομοθετικές διαδικασίες που επιλέγει για να προωθήσει τον σχεδιασμό της. «Αν νομοθετούμε κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, απαξιώνουμε μόνοι μας τον ρόλο μας και την παρουσία μας εδώ», συμπλήρωσε ο κ. Γ. Γεωργαντάς (Ν.Δ.).

«Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι προεκλογική», τόνισε ο κ. Αθ. Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ). «Βασικός στόχος της τροπολογίας είναι η διατήρηση των συμβασιούχων σε ομηρία, ενόψει ίσως και της προεκλογικής περιόδου», υποστήριξε ο κ. Ι. Σαρίδης (Ενωση Κεντρώων). «Και αυτή η τροπολογία στην ουσία συμβάλλει στο να διαιωνίζονται ή να παγιώνονται και να σταθεροποιούνται οι ελαστικές μορφές εργασίας», ανέφερε ο κ. Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ). «Η κυβέρνηση φέρνει λάθρα μια τροπολογία που αφορά πολύ κόσμο, έτσι ώστε να παρακαμφθούν οι κανονικές διαδικασίες». Κατά της τροπολογίας τάχθηκε και η Χ.Α.

Στην ψηφοφορία, «όχι» είπαν η Ν.Δ., η ΔΗΣΥ, η Χ.Α. και το Ποτάμι, ενώ «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή