Στα χαρακώματα Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης

Στα χαρακώματα Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η εσωκομματική κατάσταση στο Κίνημα Αλλαγής, περίπου μία εβδομάδα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο, μπορούσε να περιγραφεί με μία φράση, αυτή θα ήταν «όπλα παρά πόδα». Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης, ως οι δύο βασικοί παίκτες του νέου εγχειρήματος καθώς ηγούνται των δύο Κ.Ο., δεν έχουν καταφέρει να βρουν το ιδανικό modus operandi ενόψει της συνέχειας.

Τις διαφορετικές οπτικές μεταξύ τους σε δύο κορυφαία ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το Μακεδονικό και η Novartis, μπορεί να τις σκέπασε το «χαλί» των κοινών ανακοινώσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, ωστόσο οι τριβές εξακολουθούν να υφίστανται και να αλληλοτροφοδοτούνται. To tweet της περασμένης εβδομάδας του Στ. Θεοδωράκη, που έβαζε στο ίδιο κάδρο «Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» για τη δημιουργία κομματικού κράτους, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τη λεγόμενη «κομματική βάση», καθώς όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές «έσπασαν τα τηλέφωνα της Χαριλάου Τρικούπη», με στελέχη να ζητούν «την κεφαλήν επί πίνακι» του κ. Θεοδωράκη. Η άποψη του επικεφαλής του Ποταμιού για το «παλιό ΠΑΣΟΚ» κάθε άλλο παρά άλλαξε, παρότι τα σχετικά μηνύματα ενόχλησης εκφράστηκαν από τη Χαρ. Τρικούπη.

Με αφορμή τις ιταλικές εκλογές και την εκλογική καθίζηση του Μ. Ρέντσι, ο κ. Θεοδωράκης «ξαναχτύπησε» με ένα τιτίβισμα που περιείχε νέες αιχμές για το ΠΑΣΟΚ. «Τα αποτελέσματα στην Ιταλία πρέπει να μας ανησυχήσουν. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πολιτικούς που κυβέρνησαν», έλεγε το tweet, με τη φράση να πηγαίνει «συστημένη» στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, μια συνέντευξη του βουλευτή του Ποταμιού Σπ. Δανέλλη (Aθήνα 9,84) αναδεικνύει και πάλι τις διαφορετικές οπτικές εντός του κινήματος. Ερωτώμενος για υποθέσεις που έχουν έρθει στην επικαιρότητα, ζητεί να φύγουν «τα βαρίδια» προκειμένου «να απογειωθεί το σκάφος», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν έχουμε στις αποσκευές μας τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Πάνω από 130.000 μέλη

Την ίδια ώρα, το κλείσιμο των οργανωτικών σε όλα τα επίπεδα επιδιώκει η Χαρ. Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον επικεφαλής της επιτροπής διεξαγωγής εκλογών Αντώνη Βγόντζα. Στη Χαρ. Τρικούπη αισιοδοξούν, καθώς τα μέλη που έχουν εγγραφεί ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής φθάνουν πλέον τις 130.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή