Υπ. Εσωτερικών: Θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση της ΝΔ στο ΑΣΕΠ

Υπ. Εσωτερικών: Θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση της ΝΔ στο ΑΣΕΠ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «θεσμικό ατόπημα», «πολιτικό «μπούλινγκ» και «εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ», καταγγέλλει τη ΝΔ, το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη δύο στελεχών της στην ανεξάρτητη αρχή.

«Με την απροκάλυπτη άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση του ΑΣΕΠ χθες, η ΝΔ ξεπέρασε πολλά όρια, μερικά από τα οποία υποτίθεται ότι είχε θέσει η ίδια», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με την επίσκεψη του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Γεωργαντά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Κεφαλογιάννη, στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ «για να εκφράσουν την ανησυχία τους αναφορικά με τις τελευταίες  εξελίξεις σε διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων στον τομέα της  καθαριότητας στους δήμους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο προσθέτει ότι η ΝΔ «με αφορμή διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, αλλά δεν την βολεύουν, επιδόθηκε σε μια ωμή, εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, ένα πολιτικό “μπούλινγκ” που συνιστά θεσμικό ατόπημα και υποσκάπτει το κύρος της Ανεξάρτητης Αρχής. Μια παρέμβαση που δείχνει περιφρόνηση για οτιδήποτε δεν μπορεί να ελέγξει, αλλά και προς την έννοια των Ανεξάρτητων Αρχών, για τις οποίες έσκιζε τα “ιμάτιά” της κάποια εποχή».

Κατηγορεί επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επανέρχεται στο θέμα του διαγωνισμού για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους «μόνο και μόνο επειδή θέλει να παραδώσει βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα την αποκομιδή των απορριμμάτων», θέση που «έρχεται σε αντίθεση με πολλούς δημάρχους οι οποίοι έχουν ακόμη και πολιτική συγγένεια με τη ΝΔ».

Διαβεβαιώνει ότι το άρθρο 24 του ν.4479/17 (σ.σ. γνωστή και ως «τροπολογία Σκουρλέτη») είναι σαφές ως προς την προσμέτρηση της εργασιακής εμπειρίας για το σύνολο των θέσεων στον διαγωνισμό για τις 8.166 θέσεις στους ΟΤΑ, καθώς και ότι «δεδομένες είναι και οι -από το νόμο οριζόμενες- διαδικασίες του ΑΣΕΠ για τυχόν επιβεβλημένες προσαρμογές  επί της διαδικασίας».

«Την πληροφορούμε ότι δεν θα καταφέρει να διαψευστούν οι εύλογες προσδοκίες των χιλιάδων ατόμων που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, επειδή, ευτυχώς δεν είναι στο χέρι της. Ο διαγωνισμός είναι μια πραγματικότητα, βασίζεται στις ανάγκες που προσδιόρισαν οι ίδιοι οι δήμοι και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς, παρότι εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων», καταλήγει το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT