ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εωλη και εντελώς ανακόλουθη η πρόταση της ΝΔ

papaggelopoulosss

Εωλη και εντελώς ανακόλουθη αν και καλογραμμένη χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την ανάγκη διερεύνησης πιθανόν ευθυνών των σημερινών υπουργών Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού, και Π.Πολάκη στην υπόθεση Novartis, o αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δ.Παπαγγελόπουλος.

«Σε μια σελίδα αποτυπώνεται μια ανώνυμη καταγγελία γεμάτη ανακρίβειες εντελώς αβάσιμη και με προφανέστατες στοχεύσεις. Ο συντάκτης της ανώνυμης καταγγελίας ζητά από την εισαγγελέα να προσθέσει και την παράμετρο ότι το ίδιο κάνουν όλες οι εταιρείες, οπότε η εστίαση σε μία δεν θα ωφελήσει την δημόσια υγεία. Ο συντάκτης πετάει την μπάλα στην εξέδρα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την έρευνα επιρρίπτοντας ευθύνες και σε άλλες εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η πρόταση αναφέρεται στον Π. Κουρουμπλή για χρονική περίοδο που δεν ήταν υπουργός Υγείας και σε φάρμακο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα.

«Για την υπόθεση της Novartis καταβάλλονται και θα καταβληθούν προσπάθειες να εμφανιστεί ως σκευωρία ένα σκάνδαλο. Είναι αστείοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν σκευωρίας. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία μπορεί να τρομάξουν μπορεί και όχι. Η αλητεία στοχοποίησης προκαλεί αηδία και αναγούλα», σημείωσε.