ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Διακομματική επιτροπή για προμήθειες άνω του ενός εκατ. με εποπτεία εισαγγελέα

leventis-diakommatiki-epitropi-gia-promitheies-ano-toy-enos-ekat-me-epopteia-eisaggelea

Την θεσμοθέτηση διακομματικής επιτροπής για προμήθειες άνω του ενός εκατομμυρίου με εποπτεία εισαγγελέα, πρότεινε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Θέλετε απόλυτη εξουσία δεν θέλετε έλεγχο, αλλά η απόλυτη εξουσία γεννά αντίποινα. Γιατί να κυνηγάμε εκ των υστέρων και να μην προλαβαίνουμε την ύπαρξη λωποδυτών», ανέφερε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια περιπολίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου και εκτίμησε ότι «οι Τούρκοι τους παρακολουθούσαν και έστησαν παγίδα». Καταλόγισε επίσης ευθύνες στην στρατιωτική διοίκηση της περιοχής και διερωτήθηκε «ποιος έδωσε εντολή να πάνε μόνο δυο στρατιωτικοί σε περιπολία στη παραμεθόριο». Εξέφρασε επίσης φόβους μήπως μετά την παρέλευση αρκετού χρόνου δεν ζητήσει η Τουρκία ανταλλαγή με Τούρκους στρατιωτικούς «αλλά εμείς υπό την πίεση των γονέων και του κλίματος».

Αναφέρθηκε επίσης στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και καταλόγισε «εθνική μειοδοσία» στα κόμματα που αποδέχονται πιθανή λύση σύνθετης ονομασίας που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Λεβέντη να διαγραφεί με την δική του συναίνεση η φράση από τα πρακτικά, αφού όπως είπε για το θέμα αυτό θα αποφασίσει το Κοινοβούλιο, κάτι που δεν δέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά, διότι όπως υποστήριξε σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου «οι Αμερικανοί θα ζητήσουν και από τις δυο πλευρές να αποχωρήσουν και οι μεν Τούρκοι θα αποχωρήσουν από ελληνικό έδαφος και εμείς από δικό μας».

Ερωτηθείς τέλος σχετικά από τον δεύτερο αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο, είπε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα παραμείνει στην ψηφοφορία.