Τζανακόπουλος: «Η Ν.Δ. οδηγήθηκε σε πραγματικό πολιτικό βατερλό»

Τζανακόπουλος: «Η Ν.Δ. οδηγήθηκε σε πραγματικό πολιτικό βατερλό»

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από τη σημερινή συζήτηση, προκύπτει αβίαστα το πολιτικό συμπέρασμα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση που κατέθεσε, οδηγήθηκε σε ένα πραγματικό πολιτικό βατερλό. Και αυτό προκύπτει, όχι μόνο από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν οι εισηγητές, αλλά και από τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος παρατήρησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιχειρηματολόγησε σήμερα στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ, αλλά στην ομιλία του, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ασχολήθηκε με εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Τα επιχειρήματα δε, αυτά, δεν ακούστηκαν – υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος – διότι αυτό που επιχειρείται από τη ΝΔ, ήταν «μια απρόσφορη απόπειρα συμψηφισμού» με το σκάνδαλο της NOVARTIS.

«Πρόταση νεροπίστολο»

«Με νεροπίστολο μοιάζει η πρόταση της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι η ΝΔ προσπαθεί να συμψηφίσει το πανθομολογούμενο σκάνδαλο NOVARTIS το οποίο διερευνάται και από τη Βουλή αλλά και από την τακτική δικαιοσύνη.

«Η ΝΔ προσπαθεί να συμψηφίσει μια δικογραφία 7.000 σελίδων με μια μήνυση που κατέθεσαν τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μια ανώνυμη καταγγελία που συνίσταται στο ότι ο κ. Ξανθός εφάρμοσε το νόμο που είχε ψηφίσει η Βουλή», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε δε, ότι «κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κατηγορείται και ο κ. Πολάκης, μάλλον επειδή έχει κρητικές πινακίδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε απόψε στη Βουλή με καθαρότητα, ότι η έκθεση δελτίου τιμών ήταν αδύνατη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα – και εξήγησε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει ζήτημα του ελληνικού δημοσίου, διότι υπάρχει πλαφόν στη δαπάνη του ελληνικού δημοσίου ως προς το φάρμακο, και από εκεί πέρα, ό,τι άλλο γίνει, εντάσσεται στη διαδικασία του clawback.

Ο κ. Ξανθός επίσης εξήγησε, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, ότι ήταν αυτή η κυβέρνηση που στο πλαίσιο της συμφωνίας που κατέληξε με τους θεσμούς το καλοκαίρι του 2015, αφαίρεσε τον ακρογωνιαίο λίθο των στρεβλώσεων στην αγορά του φαρμάκου, το πλαίσιο δηλαδή που επέτρεπε σε γενόσημα φάρμακα να έχουν τιμή υψηλότερη από τα off-patent φάρμακα.

Αναφερόμενος στην ανώνυμη καταγγελία στην οποία η ΝΔ βασίζει την πρότασή της, είπε πως γίνεται μια προσπάθεια συμψηφισμού της με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Τι σχέση έχει όμως μια ανώνυμη καταγγελία με έναν ποινικό θεσμό που εσείς δημιουργήσατε, εσείς ψηφίσατε, και τώρα που είδατε ότι λειτουργεί εναντίον σας, τον λοιδορείτε, τον υπονομεύετε και τον απαξιώνετε;», είπε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι η ΝΔ ζητάει να αποκαλυφθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, αν και είναι η ΝΔ που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την ελληνική δικαιοσύνη απέναντι στην «αντιθεσμική και παραθεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

«Τώρα όμως που η δικαιοσύνη ερευνά εσάς, χάνετε την εμπιστοσύνη σας;», απευθύνθηκε στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:

«Επίσης, δεν ξέρετε ότι η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων, σύμφωνα με το νόμο που εσείς οι ίδιοι έχετε ψηφίσει, μπορεί να γίνει μόνο στην επ΄ακροατηρίω διαδικασία;».

«Σκοπός σας δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε θόρυβο και επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της διαδικασίας, σκοπός σας είναι να τρομοκρατήσετε τους μάρτυρες, να φοβίσετε τη Δικαιοσύνη», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT