Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι ανεύθυνοι οι χειρισμοί σας

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι ανεύθυνοι οι χειρισμοί σας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα και την πλήρη αποδόμηση του ηθικού πλεονεκτήματος που επικαλέστηκαν οι τρεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στις ομιλίες τους εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνειδητά επέλεξε να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα εθνικά θέματα, με αιχμή την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές – υπόθεση που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την επιπολαιότητα της κυβέρνησης στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν υποσχέθηκε στον κ. Ερντογάν την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Και, όπως σχολίαζαν πηγές της Πειραιώς, απάντηση δεν έλαβε, όπερ ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση της υπόσχεσης.

«Οι χειρισμοί σας στα εθνικά θέματα είναι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι και στοχεύουν σε μικροκομματικούς τακτικισμούς», κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα πρώτα λεπτά της πρωτολογίας του, καθώς, αναφερόμενος στην «απαράδεκτη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών που επιβαρύνει τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις», τόνισε ότι η εποχή απαιτεί «σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα», χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει η κυβέρνηση. Μάλιστα, επέρριψε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον πρωθυπουργό, επειδή, όπως είπε, έδειξε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους, ενώ επέτρεψε στον Πάνο Καμμένο «να επιδίδεται σε λεονταρισμούς». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υποτίμησε την υπόθεση των δύο στρατιωτικών, ενώ την έψεξε για την «εικόνα αμηχανίας» που εκπέμπει η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τη διάσταση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών και Aμυνας στο Σκοπιανό, ενώ στη δευτερολογία του, η οποία εξελίχθηκε σε μπρα ντε φερ με τον πρωθυπουργό, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ως «επιπόλαιο». Επέκρινε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την τουρκική ηγεσία που έχει διαρραγεί και τον κάλεσε να απαντήσει από το βήμα της Βουλής τι πραγματικά είχε πει στον κ. Ερντογάν την επομένη της άφιξης των οκτώ στην Ελλάδα: «Εχουμε ακούσει την εκδοχή του Τούρκου προέδρου ότι του υποσχεθήκατε πως θα τους επιστρέψετε. Δεν το διαψεύσατε ποτέ. Τι του είπατε;». Κύκλοι της Πειραιώς σχολίαζαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν τηλεφωνεί στον κ. Ερντογάν επειδή πράγματι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί με την υπόθεση των οκτώ, ενώ σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός αντιφάσκει, αφού υποτίμησε μεν την υπόθεση των δύο σε «μεθοριακό γεγονός», την ίδια ώρα, όμως, τη διεθνοποιεί στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ. Σχολίαζαν μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να λέει ότι είναι «ζήτημα τουρκικού δικαιικού συστήματος, την ώρα που το σύνολο της διεθνούς κοινότητας το αμφισβητεί».

«Υπάρχουν ηθικά και ανήθικα στελέχη. Επί της αρχής δεν υφίσταται κανένα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αλλά εσείς δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι, είστε τυχοδιώκτες της πολιτικής», υπογράμμισε νωρίτερα, τονίζοντας ότι «τρία χρόνια μετά κάηκε το ηθικό πλεονέκτημα», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική δειλία», αφού εξαιρεί τους υπουργούς του από την Προανακριτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή