Διαδικτυακοί διαξιφισμοί Γεννηματά-Θεοδωράκη για τη συνάντηση με Τσίπρα

Διαδικτυακοί διαξιφισμοί Γεννηματά-Θεοδωράκη για τη συνάντηση με Τσίπρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αιχμηρή ανταλλαγή tweet προχώρησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, με στόχο να τον ενημερώσει για την πρότασή του να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Σε ανάρτησή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Το είπα στη Βουλή, το επαναλαμβάνω και σήμερα για να γίνει κατανοητό και απ’ αυτούς που δεν το κατάλαβαν. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων».

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Στ. Θεοδωράκη και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας, ακριβώς με αντικείμενο την προαναφερθείσα πρόταση, η οποί ως γνωστόν είχε προσλάβει και θεσμικό χαρακτήρα, ως «πρόταση νόμου».

Το απρόσμενο της εξέλιξης προκύπτει αφενός επειδή η εν λόγω πρόταση νόμου έχει κατατεθεί εδώ και 13 μήνες (από τον Δεκέμβριο του 2016) αλλά παρέμενε –προφανώς με κυβερνητική βούληση και επιλογή του Υπουργείου Εξωτερικών- «παγωμένη» στο αρχείο του Κοινοβουλίου, και αφετέρου διότι μόλις χθες, ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ετέθη το ζήτημα εκ νέου, άφησε να εννοηθεί ότι αν και την βλέπει με ενδιαφέρον την ιδέα, στην παρούσα βεβαρημένη συγκυρία δεν προτίθεται να την εξετάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή