Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό προβάδισμα 10,2% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ έρχεται πρώτη στην προτίμηση των πολιτών με ποσοστό 29,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%. 

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-1

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές).

Ακολουθούν Σταύρος Θεοδωράκης (29,4% θετικές γνώμες και 52,2% αρνητικές), Δημήτρης Κουτσούμπας (28,5% θετικές γνώμες και 52,7% αρνητικές), Βασίλης Λεβέντης (28,2% θετικές γνώμες και 55,7% αρνητικές), Αλέξης Τσίπρας (24,7% θετικές γνώμες και 67,3% αρνητικές), Πάνος Καμμένος (16,2% θετικές γνώμες και 73,6% αρνητικές) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (9,5% θετικές γνώμες και 82,5% αρνητικές).

Στην ερώτηση «αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Στο ερώτημα εάν «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντούν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Μόνο το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή