Νέα τουρκική Navtex στην Κυπριακή ΑΟΖ

Νέα τουρκική Navtex στην Κυπριακή ΑΟΖ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Navtex (369/18) με την οποία δεσμεύει μια τεράστια περιοχή από τα νότια μέχρι και τα βορειοανατολικά της Κύπρου εξέδωσε η Αγκυρα.

Η περιοχή που δεσμεύεται με τη Navtex που εκδόθηκε από τον σταθμό Ατταλείας της υδρογραφικής υπηρεσίας Τουρκίας εφάπτεται με το οικόπεδο 10, όπου αύριο Κυριακή θα ξεκινήσουν έρευνες τα δύο αμερικανικά πλοία Ocean Investigator και Med Surveyor για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας ExxonMobil.

Η περιοχή δεσμεύεται για την περίοδο από 1-18 Μαρτίου και από 22-29 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει αυξημένη ναυτική παρουσία των ΗΠΑ η οποία θα διατηρηθεί έως το τέλος του μήνα. 

Αν και σε σημαντικό βαθμό πρόκειται για προγραμματισμένες ασκήσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ, η σχεδόν ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις έρευνες που θα πραγματοποιήσει η αμερικανική Exxon στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, ευλόγως, δημιουργεί συνειρμούς για τον συγκεκριμένο συνδυασμό. Οι ασκήσεις αποτελούν και μήνυμα προς την Αγκυρα, καθώς πραγματοποιούνται λίγες ημέρες μετά την πρακτική ακύρωση των ερευνών της ENI στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή