Αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής

Αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά τη δήλωσή του προχθές στη Βουλή ότι η συζήτηση για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δεν μπορεί να γίνει σε περίοδο έντασης, με την οποία κατέδειξε τη διάθεση η συζήτηση αυτή να μετατεθεί για μια περισσότερο πρόσφορη περίοδο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδειξε χθες να αναθεωρεί και ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει το Ποτάμι, προσκαλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Στ. Θεοδωράκη, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση της κ. Φώφης Γεννηματά.

Με ένα tweet ιδιαιτέρως επιθετικό η κ. Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να σταματήσει «να παίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα», καταλήγοντας πως «και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού απάντησε σε ανάλογο ύφος. «Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν», έλεγε στην ανάρτησή του αφήνοντας αιχμές για «όσους δεν το κατάλαβαν».

Σημειώνεται ότι η πρόταση νόμου του Ποταμιού για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έχει κατατεθεί εδώ και 13 μήνες και παρέμενε «παγωμένη» στο Κοινοβούλιο – προφανώς με επιλογή του υπουργείου Εξωτερικών.

Επικοινωνία

Επειτα από την ανάσυρσή της, χθες, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα. Συμφώνησαν, μάλιστα, να συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας, μεθαύριο, για να συζητήσουν το ζήτημα και από κοντά.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε πρόσφατα επιστολή προς τον πρόεδρο του Σώματος Ν. Βούτση, με την οποία υπενθύμιζε τη νομοθετική πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι τον Δεκέμβριο του 2016 για συγκρότηση του συμβουλίου στα πρότυπα αντίστοιχων οργάνων που λειτουργούν σε άλλες χώρες.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζητούσε με την επιστολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση για την εν λόγω πρόταση νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή