Κατρούγκαλος: Αν ο Ερντογάν προσπαθήσει να κάνει πιόνια τους Ελληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει

Κατρούγκαλος: Αν ο Ερντογάν προσπαθήσει να κάνει πιόνια τους Ελληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα και «απομονώνεται από διεθνή της στηρίγματα» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είναι μια περίοδος που όχι απλώς η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα, αλλά και απομονώνεται από διεθνή παραδοσιακά της στηρίγματα. Εμείς δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της έντασης, στέλνοντας όμως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας, με ζητούμενο στο τέλος αυτού του ψυχολογικού μπρα ντε φέρ να είναι η διεθνής θέση της δικής μας χώρας ενισχυμένη» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και συνέχισε μιλώντας στον Real Fm :

«Κανείς δεν κέρδισε ποτέ κάνοντας τον νταή στα διπλωματικά πράγματα». 

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να επέμβει και να δώσει άλλη τροπή στα πράγματα. Τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά. Αν επιχειρήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους Ελληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει η Τουρκία σε μεγάλη αιμορραγία διπλωματικού κύρους. Και τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουμε» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή