Σαφείς αποστάσεις από Θεοδωράκη για τη συνάντηση

Σαφείς αποστάσεις από Θεοδωράκη για τη συνάντηση

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση του Στ. Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κυριάρχησε στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με τα μέλη του κορυφαίου πολιτικού οργάνου να ομονοούν έναντι του επικεφαλής του Ποταμιού πως η απόφασή του για τετ α τετ με τον πρωθυπουργό στέλνει λανθασμένο πολιτικό μήνυμα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του ιδρυτικού συνεδρίου. Τα μέλη επικεντρώθηκαν στο γεγονός πως η συγκεκριμένη συνάντηση εξυπηρετεί επικοινωνιακά τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, ιδιαιτέρως σε ένα χρονικό σημείο που γίνεται αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον προσανατολισμό της στα εθνικά θέματα και η διγλωσσία στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης υπεραμύνθηκε της απόφασης να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα εμμένοντας στη λογική την οποία είχε δημοσιοποιήσει από την Παρασκευή μέσω Τwitter και συνοψίζεται στη θέση πως «στα εθνικά θέματα δεν χωράνε τα κομματικά». Οσον αφορά την αυξανόμενη με γεωμετρικούς ρυθμούς παραφιλολογία περί ένταξής του στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθάρισε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. «Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση», τόνισε, προσθέτοντας πως «εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιχνίδια, υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν». Είναι γεγονός πως το κλίμα μετά το Πολιτικό Συμβούλιο τόσο από τη Χαρ. Τρικούπη όσο και από τη Σεβαστουπόλεως εξέπεμπε μια προσπάθεια να πέσουν οι oξείς τόνοι, καθώς διανύουμε εβδομάδα συνεδρίου.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ήταν τα οργανωτικά αγκάθια και κυρίως ο τρόπος σύστασης της Κ.Ε. Οι προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι από την κ. Γεννηματά ήταν δύο: η πρώτη αφορά την καθολική εκλογή των μελών της επιτροπής με συμφωνία ενός ελαχίστου πλαφόν (5%-6%) εκπροσώπησης για κάθε κόμμα και 1% για τις Κινήσεις, και η δεύτερη στον ορισμό των μελών με απόφαση του συμβουλίου και επικύρωση από το επερχόμενο συνέδριο. Διακριτή πρόταση κατέθεσε ο Θ. Θεοχαρόπουλος που πρότεινε καθολική ψηφοφορία από το συνέδριο με προκαθορισμένες ωστόσο αναλογίες που θα έχουν συμφωνήσει τα κόμματα.

Χθες αργά το βράδυ οι δύο προτάσεις θα συζητούνταν από εκπροσώπους των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και ανεμένετο να ληφθεί απόφαση αφού τα χρονικά όρια στενεύουν.

Εν τω μεταξύ, το μείζον θέμα της βίας στα γήπεδα, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό οπλοφορίας εντός γηπέδου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, έθιξε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Ο πρώην υπουργός, αφού θέτει μετά το συμβάν μια σειρά ερωτημάτων προς την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία, διερωτάται αν θα υπάρξει αντίδραση από τους βουλευτές της Β. Ελλάδας. Καταλήγει δε με σαφή καυστικότητα και δόση ειρωνείας πως το ερώτημα αυτό δεν απευθύνεται στην κ. Καϊλή, «διότι πιθανολογώ πως αφού δημόσια παραδέχθηκε ότι προτιμά 1.000 φορές περισσότερο τον Αδ. Γεωργιάδη από τον Ραγκούση, τότε λογικά θα προτιμά 2.000 φορές περισσότερο τον κ. Ιβάν Σαββίδη από τον Ραγκούση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή