ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας

4432

«Ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση και δεν θα αποδείξω εγώ ότι δεν είμαι ελέφαντας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον Real fm συμπλήρωσε πως το Ποτάμι έχει κάνει την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε ανύποπτο χρόνο πριν από περίπου ένα χρόνο και την επανέφερε τώρα με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Επομένως, όπως τόνισε, «δεν θα αρνηθούμε μία θεσμική επαφή του αρχηγού ενός κόμματος με τον Πρωθυπουργό επί συγκεκριμένου θέματος. Οταν κατηγορείς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για θεσμική αμετροέπεια, για θεσμική εκτροπή σε μερικά ζητήματα, δεν αντιγράφεις κι εσύ αυτή τη συμπεριφορά. Εγώ δεν θέλω να μοιάσω στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να επαναλάβω τα λάθη που είδαμε με την άρνηση του διαλόγου».

«Κάθε φορά εγώ για να κάνω μία κίνηση, ένα βήμα μπροστά, θα πρέπει να κοιτάω δίπλα μου, πώς θα το χαρακτηρίσει το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα; Μετά θα είμαστε όλοι σε ακινησία» επεσήμανε.

Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής, ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου που ξεκινάει την Παρασκευή, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη της χώρας να υπάρξει ένα μεγάλο κεντρώο κίνημα απέναντι στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και τους λαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και συμπλήρωσε: Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε μαζί με τη Φώφη Γεννηματά. Η δημιουργία ενός μεγάλου, σοβαρού τρίτου πόλου.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως δεν υπάρχει προκαταβολική ψήφος. «Θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση για το Μακεδονικό ανάλογα με την πρόταση», διευκρίνισε.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως σε τόσο σοβαρά θέματα, όπως είναι τα εθνικά, «δεν θα το αποφασίσουμε σε σχέση με το τι θα κάνουν οι άλλοι. Αυτό είναι λαϊκισμός και εξευτελισμός της πολιτικής». Ενώ τόνισε πως «συμμαχίες πρέπει να γίνονται με βάση τις θέσεις και όχι τις αδυναμίες». Μάλιστα υπογράμμισε πως «σε κάποια πράγματα που φέρνει η Κυβέρνηση και εξυπηρετούν το πελατειακό κράτος που στήνει πρέπει να είσαι απόλυτα απέναντί τους και να τους ξεμπροστιάζεις αλλά εάν όντως έρθει κάτι που είναι προς όφελος των πολλών, εγώ δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη και να κάνω το μουτρωμένο παλικάρι» είπε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι η κατάσταση με τους Τούρκους είναι από τις σοβαρότερες κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει και εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα κρατήσει μια πολύ σκληρή θέση απέναντι στους Ελληνες στρατιωτικούς πράγμα που θα δυσκολέψει τις επόμενες κινήσεις μας.