Σπυράκη: Θέλουμε να δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες στην Ελλάδα αλλά με κανόνες

Σπυράκη: Θέλουμε να δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες στην Ελλάδα αλλά με κανόνες

5' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη εφαρμογής των νόμων στον αθλητισμό επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη σχολιάζοντας όσα έγιναν στην Τούμπα. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν από τους επιχειρηματίες για τους οποίους είπε πως η ΝΔ θέλει να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά με κανόνες.

«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει και το οποίο είμαι σίγουρη ότι ενδιαφέρει την πλειονότητα των πολιτών είναι να εφαρμόζεται και να ισχύει η νομιμότητα. Και αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα είναι ότι η Ν.Δ. εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα και σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου. Γιατί αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι να εργαλειοποιήσει το ποδόσφαιρο μέσω επιχειρηματιών, όπως εργαλειοποίησε την αδειοδότηση Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιώντας επιχειρηματίες, όπως εργαλειποιεί διάφορες δραστηριότητες.

«Και κυρίως», συνέχισε η κ. Σπυράκη, «να προσπαθήσει, η ίδια τώρα, να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που προκλήθηκε από τα ίδια τα επεισόδια και την ίδια τη φοβερή δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχύσει την ευθύνη και βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο ενός grexit από τις αθλητικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Αυτό θα ήταν καταστροφικό γιατί προφανώς θα υποβάθμιζε μια σειρά ελληνικές δραστηριότητες που αναφέρονται στον επαγγελματικό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις υποδομές, τις επενδύσεις. Και δεν θα προσέφερε καμία ουσιαστική λύση».

«Στην πραγματικότητα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, «η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη από την ίδια – γιατί κανένας δεν εμπόδισε τον κ. Τσίπρα τρία χρόνια να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και τέτοιου είδους συμπεριφορές – και θα τη μεταφέρει σε όλους. Θα την μεταφέρει στον Ατρόμητο, θα την μεταφέρει στον Πανιώνιο, θα την μεταφέρει στον ΠΑΣ Γιάννενα, θα την μεταφέρει στη Λάρισα, θα την μεταφέρει σε όλες τις ομάδες, σε όλη την επικράτεια» είπε η κ. Σπυράκη προσθέτοντας πως για τη ΝΔ το βασικό στοιχείο κάθε δραστηριότητας είναι η εφαρμογή και η τήρηση της νομιμότητας.

Οπως είπε εξάλλου, οι επιχειρηματίες «πρέπει να ξέρουν το πλαίσιο, να έχουν ασφάλεια δικαίου, να έχουν ασφαλές φορολογικό σύστημα συγκεκριμένο και σταθερό και να επενδύουν και να είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν μπορούν, όμως, να αισθάνονται ότι η εξουσία για τους ίδιους κάνει εξαιρέσεις και για κάποιους άλλους δεν κάνει εξαιρέσεις. Και εκεί είναι ακριβώς το ζήτημα. Δεν θέλω τώρα ούτε να μιλήσω για τις προνομιακές σχέσεις που έχει ο εξαφανισμένος υπουργός Εθνικής Αμυνας με το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει το θέμα, ούτε και για τον τρόπο με τον οποίο οι υπουργοί του εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχει ο κ. Σαββίδης κάθε φορά. Θέλω να μείνω στην ουσία. Η ουσία είναι η τήρηση της νομιμότητας. Κανόνες για όλους. Και σε καμία περίπτωση να μην προχωρούμε στην εργαλειοποίηση δραστηριοτήτων των επιχειρηματιών» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά η κ. Σπυράκη τόνισε πως η Τουρκία το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει μια σταθερή κατεύθυνση αναθεωρητική και ταυτόχρονα δείχνει μια έντονη νευρικότητα και μια επιθετικότητα, που φτάνει στην πειρατική συμπεριφορά.

«Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν, όπως πολύ νωρίς είχαμε προειδοποιήσει, δεν ήταν μόνο εντελώς απροετοίμαστη. Φαίνεται πως τελικά οδηγεί στην επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτό που είναι απαραίτητο ήταν και είναι ανάγκη η Κυβέρνηση να αναπτύξει χειρισμούς με ευθύνη. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει. Εχουμε ακούσει τον πρωθυπουργό να λέει από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται για ένα "σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο". Οι μέρες περνάνε και δεν έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση να αναθεωρεί αυτήν την προσέγγιση. Είναι σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο το γεγονός ότι οι δύο αξιωματικοί μας είναι στις τουρκικές φυλακές. Εχουμε ακούσει τον κ. Καμμένο να μιλάει για ομήρους. Και σήμερα, όπως πολύ σωστά είπατε από την αρχή αυτής της συζήτησης, ακούμε τον αναπληρωτή του κ. Καμμένου, τον κ. Κουβέλη, να κάνει λόγο για "υπερτροφικές" αναφορές στην ομηρία. Θέλουμε, λοιπόν, η κυβέρνηση, εκτός από το να παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές για ένα θέμα που εξελίσσεται σε μείζον για τους δύο αξιωματικούς μας, που είναι στις τουρκικές φυλακές, να ενεργήσει ώστε τα παιδιά μας να γυρίσουν πίσω. Να γυρίσουν στις οικογένειές τους και στην Πατρίδα», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υποβάθμισε από την αρχή το γεγονός.

Οσον αφορά τη υπόθεση της Novartis η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως όλη αυτή η κινητικότητα που εμφανίζει η υπόθεση με τα στοιχεία τα οποία αποστέλλει η κυρία Τουλουπάκη, θα μπορούσε κάλλιστα, με πολύ μεγάλη ευκολία να χαρακτηριστεί κωμική, αν δεν ήταν εξόχως επικίνδυνη, εξόχως προβληματική, για να καταλήξει επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στα στοιχεία που αναφέρονται στον κ. Σαμαρά η κ. Σπυράκη είπε πως «εμφανίζονται δύο προσκλήσεις πολύ συγκεκριμένες, τυπικές προς τον κ. Σαμαρά από την εταιρεία NOVARTIS, να συναντηθεί με στελέχη και να τους εξηγήσει τη φαρμακευτική πολιτική, ενώ η προστατευόμενη μάρτυρας με την ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ισχυρίζεται ότι πήγε τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου το '13. Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν πείστηκε από την τροχήλατη βαλίτσα το '13 και έτσι τελικά δεν έκανε τη συνάντηση το '14 με τα στελέχη της NOVARTIS για να τους εξηγήσει τη φαρμακευτική του πολιτική. Και το δεύτερο, υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα, τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του Νόμου. Στη Βουλή φτάνει μια μαρτυρία, που ελήφθη από την κυρία Τουλουπάκη στις 9 Μαρτίου, πέντε μέρες δηλαδή αφότου ξεκίνησε τις εργασίες της η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Το είπε χθες κι ο κ. Βενιζέλος που είναι πιο αρμόδιος απ' ό,τι είμαι εγώ σε αυτό.

Πέρα τώρα από τον αστεϊσμό, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας απόλυτος σεβασμός στην πορεία και στη διαδικασία. Κι εμείς θέλουμε σε κάθε περίπτωση, να χυθεί άπλετο φως. Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί, όπως είπε χθες κι ο κ. Βενιζέλος για την αρμοδιότητα της Βουλής για το θέμα. Πρέπει, λοιπόν, η Βουλή να μπει στην ουσία. Να εξετάσει τους μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλες, όπως είπαμε από την αρχή. Και να γίνει εκεί η απόλυτη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Η απόλυτη. Να χυθεί άπλετο φως. Για αυτό κι επιμένουμε ότι πρέπει να έρθουν οι μάρτυρες, γι' αυτό κι επιμένουμε ότι πρέπει η Προκαταρκτική να μπει στην ουσία. Και να ξέρετε ότι θα μείνουμε εκεί ως το τέλος, ζητώντας να έρθουν οι μάρτυρες και να γίνει η εξέτασή τους όπως πρέπει» κατέληξε η Εκπρόσωπος της ΝΔ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή