ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχόλιο το κυβερνητικού εκπροσώπου για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

to-scholio-to-kyvernitikoy-ekprosopoy-gia-toys-ellines-stratiotikoys-poy-kratoyntai-stin-toyrkia

«Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας», επισήμανε.

Ερωτηθείς για την αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε:

«Νομίζω ότι ο κ. Καμμένος έκανε τη σχετική αναφορά, προφανώς μεταφορικά. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης έχει πολλάκις διατυπωθεί. Δουλεύουμε στην κατεύθυνση, της όσο το δυνατόν, ταχύτερης επιστροφής των δύο αξιωματικών στην Ελλάδα και αυτή ακριβώς είναι τόσο η βούληση του Ελληνα πρωθυπουργού, όσο και η βούληση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κάνει όσα οφείλει και όσα του επιβάλλει το καθήκον του».