Απόφαση με πολλά ερωτήματα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα –αλλά και εντονότατες σκιές, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν- ως προς τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις της πλειοψηφίας επί μείζονος ενδιαφέροντος ζητήματα, όπως είναι όσα συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας, προκαλεί η χθεσινή άρνηση των βουλευτών της συγκυβέρνησης να αποδεχθούν αίτημα της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου –συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη– να προσέλθει ως μάρτυρας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή. Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν εντονότατα την άρνηση αυτή, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα «επιχειρήματα» τόσο του προέδρου της επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκη όσο και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεδαφικά και εκτός πραγματικότητας. Εν μέσω της έντασης η οποία επικράτησε, μάλιστα, ο κ. Ν. Μηταράκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη στάση της πλειοψηφίας.

«Δεν μπορούμε ως εξεταστική επιτροπή, για λόγους πληρότητας και για λόγους δικαιοσύνης, αν θέλετε, για ένα πρόσωπο που έχει αναφερθεί πολλαπλώς –και φαντάζομαι ότι μπορεί να αναφερθεί ξανά και στο μέλλον– να μην έρθει να υποστεί τη βάσανο των ερωτήσεων», είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα ο κ. Μηταράκης.

«Το όνομα της κυρίας Νικολοπούλου, και μάλιστα διά του επιθέτου του συζύγου της, δηλαδή ως κυρία Στουρνάρα, εδώ στις εργασίες της Εξεταστικής, αναφέρθηκε κατά τον τρόπο σκαιότατο. Eχει το δικαίωμα, αφού οικεία βουλήσει ζητεί να έρθει στην επιτροπή να υπερασπιστεί τον εαυτό της», τόνισε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ). «Γιατί αρνείται το αίτημα η πλειοψηφία», αναρωτιέται ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι).

Εκ μέρους της πλειοψηφίας, ο κ. Σπ. Λάππας, αν και παραδέχθηκε ότι αρχικώς είχε συμφωνήσει με το αίτημα της κυρίας Νικολοπούλου, στη συνέχεια δήλωσε ότι διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι η αιτούσα είναι εμπλεκόμενη στην υπόθεση Novartis και εμπίπτει στις αρμοδιότητες της άλλης επιτροπής της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε χθες η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα λεγόμενα νέα στοιχεία που εστάλησαν από την εισαγγελία μία ημέρα νωρίτερα στην προανακριτική επιτροπή. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να κάνουν λόγο για «επιβαρυντικά» ως προς την εμπλοκή της Ν.Δ. στην υπόθεση στοιχεία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι πρόκειται για κωμικό αντιπερισπασμό εκ μέρους της πλειοψηφίας.

«Ολη αυτή η κινητικότητα που εμφανίζει η υπόθεση της Novartis θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμική αν δεν ήταν επικίνδυνη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη (ΣΚΑΪ).

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος επισήμανε το γεγονός ότι τα στοιχεία επιλέχθηκε να σταλούν στην επιτροπή την ημέρα που επρόκειτο να καταθέσει τις θέσεις του για τη διαδικασία. Παράλληλα, αφού μίλησε για μη πληρότητα των ηλεκτρονικών αρχείων που μεταβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον διάλογό του με τα μέλη της πλειοψηφίας κατέδειξε το πολιτικό περιεχόμενο της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κ. Δουζίνας σε διάλογο που είχε με τον κ. Βενιζέλο παραδέχθηκε ότι, για μία υπόθεση με δικονομικό χαρακτήρα, η πλειοψηφία ψήφισε με πολιτικά κίνητρα: «Εχει σχέση με την πολιτική σας», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή