Βουλευτές υπέρ Σαββίδη – Υπουργός εναντίον όλων

Βουλευτές υπέρ Σαββίδη – Υπουργός εναντίον όλων

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα κάνουμε τη Βουλή … Τούμπα», είπε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, εμφανώς αγανακτισμένος με όσα έβλεπε και άκουγε εντός της αίθουσας της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων δύο βουλευτών (ΑΝΕΛ και Ένωσης Κεντρώων) αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εκ της θέσεών του, ως Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Κακλαμάνης προεδρεύων της συνεδρίασης αντέδρασε αυστηρά, βλέποντας τη «συζήτηση» να εξελίσσεται με ανάρμοστο για το χώρο της εθνικής αντιπροσωπείας τρόπο.

Αυτό που εξελισσόταν μπροστά στον κ. Κακλαμάνη και σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος διά Επικαίρων Ερωτήσεων, ήταν:

ΠΡΩΤΟΝ, η με πάθος -όπως εκδηλώθηκε- υποστήριξη εκ μέρους των δύο ερωτώντων βουλευτών Θεσσαλονίκης, Αρ.Φωκά και Γ. Λαζαρίδη, τόσο της ομάδας του ΠΑΟΚ, όσο και του επιχειρηματία Ι.Σαββίδη.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η επιλογή του υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη, αν και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι απολύτως συγκεκριμένα, να γενικεύει την κριτική του κατά ανεξαιρέτως όλων των παραγόντων των ποδοσφαιρικών ομάδων -σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιλογή της διακοπής του πρωταθλήματος.

ΤΡΙΤΟΝ, η ανταλλαγή χαρακτηρισμών και φραστικών όρων που έκαναν πολλούς να σχολιάσουν ότι αρμόζουν όχι σε Βουλή, αλλά σε καφενείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο αργότερα, ο κ. Γ. Αμυράς (Ποτάμι), έλεγε: «Ηταν κάπως καφενειακή η συζήτηση. Νόμιζα ότι παρακολουθούσα την «Αθλητική Κυριακή».

Ενδεικτικό του κλίματος που είχε διαμορφωθεί ήταν, πάντως, η νέα παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη: «Η Βουλή είναι χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Οχι ύβρεων», είπε ζητώντας μεταξύ άλλων να διαγραφούν από τα Πρακτικά λέξεις ή εκφράσεις που είχαν ακουστεί.

Τί είχε προηγηθεί;

Ο «Κεντρώος» κ. Φωκάς μιλούσε για «Τούμπα-εκκλησία», ανέλυε καρέ-καρέ έκτροπα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μίλησε για μαγκιές» του Ι.Σαββίδη στο παρελθόν, αλλά και στις επενδύσεις του στην Ελλάδα και την προσφορά του σε θέσεις εργασίας.

Ο συγκυβερνών κ. Λαζαρίδης έδωσε εθνικές διαστάσεις στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για δυσφορία του λαού της Μακεδονίας με αφορμή τις εξελίξεις σε βάρος του ΠΑΟΚ ή και των ομάδων της Θεσσαλονίκης, για κίνδυνο διχασμού της Ελλάδας, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού για την πολιτική που ασκεί, ως στέλεχος της κυβέρνησης την οποία -πάντως- ο συγκεκριμένος ερωτών βουλευτής στηρίζει εδώ και τρία χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών, στράφηκε κατά του συνόλου των παραγόντων των ομάδων (επανέλαβε με έμφαση τον όρο «όλοι»), μίλησε επικριτικά για την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σημείωσε ότι πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί γιατί επικρέμεται το GRExit για τις ελληνικές ομάδες, αναφέροντας ότι είναι «παραληρηματικά πολλά από όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πραγματικά επένδυσε, αλλά «θα πετάξουμε αετό» εάν έκανε κάτι έκνομο»;  Για να προσθέσει σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του: «Δεν υποστήριξα ποτέ, ότι για την κακοδαιμονία ποδοσφαίρου φταίει ο ΠΑΟΚ. Προφανώς δεν φταίει ο ΠΑΟΚ». Και λίγο μετά: «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, αλλά θα κάνω αυτό που πρέπει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή