Pulse: Σαφές προβάδισμα Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Pulse: Σαφές προβάδισμα Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 10 μονάδων της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (31,5% έναντι 21,5%) και διεύρυνση μισής μονάδας της ψαλίδας σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse (τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου) καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας για τον ΣΚΑΪ, που διενεργήθηκε στο διάστημα 11ης – 13ης Μαρτίου. Η δημοσκόπηση καταγράφει ως τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,5% το Κίν. Αλλαγής και ακολουθούν η Χ.Α. (8%) και το ΚΚΕ (6%). Η πλειοψηφία κρίνει ως «πολύ σημαντικό» το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών σε ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό». Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πλειοψηφική είναι η συγκεκριμένη τάση και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό που φθάνει το 60% και ανεβαίνει στο 75% στους ψηφοφόρους Ν.Δ.).

Αρνητικά, σε ποσοστό που συνολικά φθάνει το 51%, αξιολογούνται οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα (30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά»), ενώ θετικά αξιολογούνται οι χειρισμοί σε ποσοστό 32% («σίγουρα θετικά» απαντά το 11% και «μάλλον θετικά» το 21%). Η σκανδαλολογία ευνοεί περισσότερο την κυβέρνηση, όπως απαντά το 39% των συμμετεχόντων, μόλις το 6% απαντά ότι ευνοεί την αντιπολίτευση, ενώ το 23% θεωρεί ότι ευνοεί το ίδιο και τις δύο πλευρές και το 18% ότι δεν ευνοεί καμία πλευρά. Εξάλλου, η άποψη ότι η συζήτηση για τα σκάνδαλα ευνοεί την κυβέρνηση είναι πλειοψηφική τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (42%), όσο και των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (47%). Την ίδια ώρα, στην ερώτηση για το εάν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες, το 63% απαντά «στη λάθος κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή